Menu Content/Inhalt
Της Παναγίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
15.08.13
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας στο χωριό μας. Η πομπή θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ από την εκκλησία της Παναγίας στις Μουργάδες, για να κατηφορίσει με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής στον κεντρικό δρόμο, να πάει έως τη Βενετιά και να ξαναγυρίσει στην αφετηρία της, με την ενδιάμεση δέηση στον Άγιο. Η ζέστη δεν θα αποτρέψει του χωριανούς, «μόνιμους» του χωριού και «απόδημους» να πλημμυρήσουν τον κεντρικό δρόμο από τη μία άκρη του χωριού στην άλλη, αναμένοντες το πέρασμα του Επιταφίου. Αυλές, πεζούλια και μουράγια ήταν γεμάτα από κόσμο, πέραν εκείνων που είχαν ανηφορίσει στις Μουργάδες για να ακολουθούσουν την πορεία από το ξεκίνημά της.

15aug2013a.jpg

Διακριτικά, παρακολούθησε τη Λιτανεία και η υπεύθυνη του τομέα Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικού Διαλόγου της UNESCO στο Παρίσι Αικατερίνη Στενού, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της UNESCO Ιονίου Γιώργο Σκλαβούνο, η οποία ξεναγήθηκε στις εκκλησίες του Αγίου στην Αρκούδενα και του Αγίου Αθανασίου. Όμως η βραδιά είχε και συνέχεια… στις αυλές αρκετών σπιτιών, με δείπνα προς συγγενείς και φίλους για το καθιερωμένο καλοκαιριάτικο αντάμωμα. 15august2013d.jpg Σήμερα, το πρωί, ανήμερα της εορτής, λειτούργησε σύμφωνα με την καθιερωθείσα τα τελευταία χρόνια, σειρά, η εκκλησία της Παναγιάς. Αρκετός και σήμερα ο κόσμος, που αναζητούσε λίγη σκιά πέριξ της εκκλησίας. Η οικογένεια Αλέκου και Κατερίνας Ιωνά, καθώς και η κα Μαρή Σπίγγου, είχαν φροντίσει για μία ακόμη φορά για τα σπερνά, αλλά και το κέρασμα στους ιερείς, ψαλτάδες και επιτρόπους του ναού. Υ.Γ. Όπως κάθε χρόνο, νωρίς το απόγευμα της παραμονής, γυναίκες (κυρίως) του χωριού υπό την επίβλεψη του Επιτρόπου Γεώργιου Κένταρχου, φρόντισαν για τον στολισμό του Επιταφίου με λογιών-λογιών βασιλικό και γαρύφαλλα. Με το τελείωμα του στολισμού, η οικογένεια Ειρήνης και Κώστα Μπαλατσινού προσέφερε λουκούμια και αναψυκτικό.

15aug2013b.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 16.08.13 )
 
Χορωδιακές...νότες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
12.08.13

11august2013m.jpg

Μια ωραία μουσική βραδιά απήλαυσε χθες το βράδυ το κορακιανίτικο (και όχι μόνο) κοινό, που προσήλθε στην εκδήλωση της Φιλαρμονικής, στην πλατεία του χωριού. Την πρώτη ευχάριστη νότα προσέφερε η παιδική Χορωδία του Σπαρτύλα, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ζερβόπουλου και στη συνέχεια η Χορωδία του χωριού μας ξεδίπλωσε ένα πρόγραμμα γνωστών τραγουδιών των Χατζηνάσιου – Μητροπάνου, υπό τη διεύθυνσης του Γιώργου Άνθη. Εξαιρετικές ήταν όπως πάντα οι ερμηνείες της Αφροδίτης Παπαβασιλείου και του Γιώργου Μαυρομάτη. Τα τραγούδια προλόγιζε η Δώρα Μεταλληνού, ενώ το πρόγραμμα συμπλήρωνε μουσικό σύνολο. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σπύρος Σαββανής, καθώς και η υπεύθυνη της Χορωδίας, Σοφία Μαρτζούκου.

11august2013n.jpg

Έπονται το Σαββατο-Κύριακο οι εμφανίσεις του Χορευτικού και της Μπάντας… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Λιτανεία τ' Αγιού PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.08.13

Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Κέρκυρας, σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από τους Τούρκους, που  για 40 ημέρες πολιορκούσαν  την πόλη, το 1716. Μια ισχυρότατη βροχόπτωση, που αποδόθηκε σε θαύμα του πολιούχου Αγίου, έτρεψε τότε τους οθωμανούς σε άτακτη φυγή. Με ψήφισμα της, η Ενετική Γερουσία  καθιέρωσε λίγους μήνες αργότερα, την Λιτανεία της 11ης Αυγούστου.
11august2013b.jpg

Η πομπή με εκκίνηση από την εκκλησία του Πολιούχου, θα κάνει το γύρο της πλατείας (Σπιανάδας), με δύο στάσεις για ισάριθμες δεήσεις μπροστά από το Παλιό Φρούριο και το Παλάτι αντίστοιχα, συνοδευόμενη από 8 Φιλαρμονικές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Χωριού μας. Το ιερό σκήνωμα του Αγίου θα συνοδεύουν 8 Μητροπολίτες, εκ των οποίων οι δύο από Ουκρανία και Λευκορωσία.
11august2013e.jpg

Έντονη η λιακάδα στο νησί, αλλά σαφώς λιγότερος ο κόσμος που παρακολούθησε τη Λιτανεία. «Λιγότεροι οι πιστοί, αρκετοί οι περιηγητές» θα σημειώσει μονολογώντας ο ιερέας δίπλα μας και ανάμεσά τους και αρκετοί χωριανοί μας.

11august2013f.jpg  11august2013d.jpg 

 

Χθες, παραμονή της εορτής, στην μικρή εκκλησία της Πλάστιγγας, θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο Λειτουργία, με τη γενική φροντίδα της οικογένειας Σαββανή… Οι «επιτελούντες» θα απολαύσουν στο τέλος καφέ και αναψυκτικό στη σκιά από τις δαφνιές της αυλής.
11august2013g1.jpg

Πιο πάνω, στο στένεμα του δρόμου, η κυρά-Χαρίκλεια, απτόητη από τη ζέστη, τραγουδάει από το παραθύρι της «Δυο μαύρα μάτια», καλωσορίζοντας ταυτόχρονα τις δεσποινίδες Μαρία και Έλλη Βαρβαρίγου, άρτι αφιχθείσες στο χωριό.
11august2013h1.jpg

Υ.Γ. Ανέλπιστη η φετινή παραγωγή σπύρδας για το Γιάννη Κένταρχο... τόσο που χρειάστηκε φορτηγάκι για τη μεταφορά, αφού δεν χωρούσαν στο αυτοκίνητο του γιου του, Σπύρου...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.08.13 )
 
Έναρξη εκδηλώσεων με Χορωδία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.08.13
chorod082013a.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Πρόβα Χορωδίας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.08.13
prova_chor082013.jpgΠλησιάζει το 15αύγουστο και οι πρόβες των τμημάτων της Φιλαρμονικής εντείνονται. Από νωρίς το απόγευμα η Χορωδία μετακόμισε προσωρινά στο κτίριο στην Αρκούδενα προκειμένου να πραγματοποιηθεί γενική πρόβα από κοινού με μουσικούς, που θα τη συνοδέψουν στην παράστασή της...
Λίγο πιο κεί, στο καφέ "Piatsa", ο μικρός Γιάννης εόρταζε με τους φίλους του τα γενέθλιά του...


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar