Menu Content/Inhalt
Οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Δώρα Μεταλληνού   
08.07.15

300 ήταν στις Θερμοπύλες! 300 και στη Βουλή των Ελλήνων! 
Μα εκείνοι ήταν ομόψυχοι.Είχαν βάλει πάνω από όλα το ΧΡΕΟΣ προς την πατρίδα! ΜΑΖΙ στη μάχη!Μέτωπο ενιαίο έναντι του εχθρού.
Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα που υποτίθεται αγαπάμε όλοι, οι Λακεδαιμόνιοι συνεχίζουν να στέκονται απέναντι!  Πέρα από μεγαλοστομίες και για το πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματα ΤΩΡΑ θ
α έπρεπε να είμαστε στο ΜΑΖΙ! Με εκπλήσσει που ανά την υφήλιο υπάρχουν φιλέλληνες και στέκονται δίπλα μας! Και κάποιοι δικοί μας το μόνο που κάνουν είναι η αντιπαράθεση και το μένος!! Περιμένουν την αποτυχία και την ατίμωση της χώρας για το γνωστό:εμείς τα είπαμε!!!!
Εχει δείξει η Ιστορία πως μόνο σε στιγμές ομοψυχίας αφορίσαμε το κακό.Καλώς ή κακώς είμαστε εδώ στο ρείθρο του γκρεμού. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια τίμια διαπραγμάτευση! Κι εγώ μπορεί να θέλω να βγω από την Ευρώπη,να έχω εθνικό νόμισμα,λέμε τώρα θεωρητικά, μα τι κάνουμε στη συγκεκριμένη στιγμη; Πάντα σε όλες τις μεγάλες στιγμές απέναντι Ελληνες; ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ;..

Τα είπε όλα ο Αλεξανδρινος!

Στα 200 π.χ.

«Aλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων-»

Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
για την επιγραφήν αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
για να τους οδηγούν και για να τους προστάζουν
σαν πολυτίμους υπηρέτας. Άλλωστε
μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
A βεβαιότατα «πλην Λακεδαιμονίων».

Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
που στ' Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
που απ' τ' Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ' εσαρώθη.

Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
την περιλάλητη, την δοξασμένη
ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς·
ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.

Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς,
οι Σελευκείς, κ' οι πολυάριθμοι
επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας,
κ' οι εν Μηδία, κ' οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς.

Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα! γιατί πάλι;;;;


ΔΩΡΑ ΣΠ. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

 Υπάρχουν 3 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 09.07.15 )
 
Ισχυρό "ΟΧΙ" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
06.07.15

dimops05072015.jpg

dimopsif05072015a.jpg«Τι σου ζητάω;Μια ευκαιρία … στον παράδεισο να πάω!», αντιχούσε η μελωδία από το εκ Σωκρακίου μουσικό τρίο, στον κήπο του Μαστραντώνη, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο και επαναλάμβανε ρυθμικά το ακροατήριο κάτω από την καλοκαιρινή φεγγαράδα, λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 (για την απόρριψη ή έγκριση του προταθέντος από την Ευρώπη προς την ελληνική κυβέρνηση σχεδίου συμφωνίας). "Μια ευκαιρία" για τη χώρα.Ίσως τελικά αυτό να ήταν και το πραγματικό μήνυμα της ψηφοφορίας για  πολλούς, που πραγματοποιήθηκε σε μία σημαντική και κρίσιμη καμπή για τη χώρα.

Το αποτέλεσμα είχε γείρει σημαντικά υπέρ του «ΟΧΙ» (στο σύνολο της χώρας και ακόμη περισσότερο στην Κέρκυρα) και η κάλπη του χωριού έβγαλε το εξής αποτέλεσμα: Ψηφίσαντες 732 πολίτες (57% των εγγεγραμμένων), Άκυρα-Λευκά 59 (8%), «ΟΧΙ» 464 ( 69% έναντι 61% στη χώρα και 71% στην Κέρκυρα)  και «ΝΑΙ» 209 (31%). Το αποτέλεσμα πιστοποίησε εξάλλου και ο μικρός Σταυράκης Γ. Μεταλληνός, που παρακολούθησε υπομονετικά τη διαδικασία έξω από το καφέ-“Crescendo»… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 06.07.15 )
 
Παιδικές συγχορδίες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.07.15

choropatras062015b.jpg

Χθες το βράδυ, ο αύλειος χώρος του Αγίου Γεωργίου γέμισε από κόσμο, κυρίως παιδιά και το ζεστό, υγρό αεράκι της καλοκαιρινής νύχτας ανέμισε τις φωνητικές συγχορδίες από τη μια άκρη του χωριού στην άλλη. Οι εμφανίσεις των παιδιών (και των δασκάλων τους) των παιδικών Χορωδιών της Κέρκυρας και της Πάτρας στο χωριό μας ήταν μια άλλη πνοή, μια ένδειξη στο ότι η «ζωή (μπορεί να) είναι και αλλού», μακριά από την πλημμυρίδα των τρεχουσών  «εξελίξεων» (το σημερινό δημοψήφισμα). Με το ίδιο το γεγονός της χορωδιακής σύμπραξης να προσδίδει ένα άλλο νόημα στην κοινή μας συμβίωση, όπως άλλωστε τόνισε ο Σπύρος Π. Σαββανής, αλλά και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, που μαζί με τον Τάκη Μεταλληνό, το Δημήτρη Μεταλληνό, το Σταμάτη Απέργη, το Γιώργο Ρεδεστινό και τον υπόλοιπο κόσμο, παρακολούθησαν την ωραία εκδήλωση.

choropatras062015a.jpg

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι Ενορίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Αθανασίου, η Φιλαρμονική Κορακιάνας και η Δημοτική Κοινότητα Κορακιάνας. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Συναυλία Χορωδιών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
03.07.15
afisa_chorpatras062015.jpg

 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Η Φιλαρμονική στη Σερβία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κένταρχος Επαμεινώντας   
01.07.15

Αγαπητοί αναγνώστες,

Τις τελευταίες 4 ημέρες η Φιλαρμονική μας βρέθηκε στην πόλη του Krusevac της Σερβίας μετά από πρόσκληση του εκεί δήμου. Η παρουσία έγινε στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων για την μάχη του Κοσσόβου το 1389. Η Μάχη στο Κοσσυφοπέδιο αποτέλεσε κρίσιμη αλλά και πολύνεκρη σύγκρουση των στρατευμάτων της επεκτεινόμενης Οθωμανικήςαυτοκρατορίας και της Σερβίας του Μοράβα. Η σύρραξη έλαβε χώρα στις 15 (με το Ιουλιανό ημερολόγιο) ή 23 (βάσει της προσαρμογής στο Γρηγοριανό ημερολόγιο) Ιουνίου του 1389.

serviafilarm062015d.jpg

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στο Krusevac ξεκίνησαν την Πέμπτη 25/6 με συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής και παρουσία τμήματος του χορευτικού μας.   Και τα δύο τμήματα μας έκλεψαν την παράσταση στο κατάμεστο  εθνικό θέατρο του Krusevac αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Ειδικά στο άκουσμα του τοπικού τραγουδιού Tamo d Aleco και του εμβατηρίου του ποταμού Δρίνου ο αυθορμητισμός και η χαρά του κόσμου δεν μπορούν να περιγραφούν.  Στη διάρκεια  του ταξιδιού τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να δουν ορισμένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα τόσο της πόλης του Krusevac όσο και της πόλης του Nis όπου διανυκτέρευσαν μία επιπλέον ημέρα. 

Ολόκληρη η αποστολή κατά κοινή ομολογία απόλαυσε την ζεστή φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας και των μελών του δήμου πράγμα που τόνισε και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής μας κος Μεταλληνός Γιώργος κατά τον χαιρετισμό του στο τέλος της εκδήλωσης όπου εκ μέρους των μουσικών και χορευτών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Σέρβους αδελφούς ανανεώνοντας το ραντεβού μας και για  τον επόμενο χρόνο.  Για άλλη μία φορά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά τόσο για την υποδειγματική συμπεριφορά τους στη διάρκεια του ταξιδιού, όσο και για την συνέπεια τους στις πρόβες,  που παρά την δυσκολία του προγράμματος  και της πίεσης του χρόνου, ανταπεξήλθαν πλήρως.Θερμές ευχαριστίες στο προεδρείο του ΔΟΠΑΠ, στα μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής που συνόδεψαν την αποστολή  και τέλος στην κα Αγγέλα Θύμη  και τον Πρόεδρο κο Μεταλληνό Γιώργο για την άψογη οργάνωση και επιμέλεια του ταξιδιού.  

Με εκτίμηση

Κένταρχος Γ. Επαμεινώνδας

serviafilarm062015c.jpg
 serviafilarmon062015a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 01.07.15 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 14 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar