Menu Content/Inhalt
Η Κυριακή του Καρνάβαλου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
09.03.16
afisa2016.jpg

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 13 Μαρτίου 2016, η Κορακιάνα διοργανώνει την κεντρική καρναβαλική της εκδήλωση. Η πομπή του Καρνάβαλου θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα και αφού διαβεί τον κεντρικό δρόμο του χωριού θα επιστρέψει στην Αρκούδενα για το διάβασμα της Διαθήκης και τους αποκριάτικους χορούς. Στις 9.00 το βράδυ θα ακολουθήσει Χορός στο Luna d' Argendo".

ΣΗΜ.Η τιμή για το χορό ανέρχεται σε 13 ευρώ/άτομο και το τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων είναι το :6944 - 578015


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 09.03.16 )
 
Με μια αγγινάρα,,, PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
07.03.16

aginara2016.jpg

«Αγκαλιά με μια αγκινάρα» υποδέχτηκαν χθες το απόγευμα οι «Καρνάβαλοι» Κορακιάνας δια του «ισοβίου» Προέδρου τους, τους (συν)«αδελφούς» της «Ομάδας Σατυρικού Καρναβαλιού Κέρκυρας», που μετά την καρναβαλική πομπή στην πόλη της Κέρκυρας κατέφθασε στο χωριό μας. Η υποδοχή έγινε στο «κουρείο Μπράτη» στην Αρκούδενα, υπό τους καρναβαλικούς μουσικούς  ρυθμούς και μετά από μια γύρα στον κεντρικό δρόμο του χωριού η πομπή από την πόλη ολοκλήρωσε με την επίσκεψή της σε φιλικό σπίτι, με ένα καζάνι μανέστρα και μπόλικο κρασί… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 07.03.16 )
 
Τσίκνισμα στην Αρκούδενα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
05.03.16

tsiknosab032016f1.jpgΤσικνο-Σαββατόβραδο στην Αρκούδενα, μετά την αναβολή της Πέμπτης εξαιτίας του αστάθμητου καιρού. Η μεγάλη ψησταριά είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από την καρναβαλική έδρα στην Πιάτσα, όπως και η εγκατάσταση για τη μουσική, ενώ οι «τυμπανιστές του Μεγάλου Βασιλέως» προανήγγειλαν τη γιορτή διαβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

tsiknosab032016b.jpg
 tsiknosab032016d.jpg
 tsiknosab032016e.jpg


tsiknosab032016c.jpgΟι «ψήστες του Καρνάβαλου» έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό και απόδειξη ότι τα σουβλάκια εξαντλήθηκαν γρήγορα... Αρκετοί μικροί και μεγάλοι, ακόμη και μαθητές της μπάντας που έκαναν την προγραμματισμένη πρόβα τους, πέρασαν από την καρναβαλική τελετή, στο δε χορό που στήθηκε διέπρεψε όπως πάντα ο Κώστας Σαββανής. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Καρναβάλι-ΤσικνοΠέμπτη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
03.03.16
karnavalospiti2016.jpg

Με έντονο ρυθμό ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα οι ετοιμασίες για την «ΤσικνοΠέμπτη» στην Αρκούδενα και για το Κορακιανίτικο Καρναβάλι, γενικότερα. Το «κουρείο Μπράτη», κέντρο του καρναβαλιού από τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, άνοιξε και στολίστηκε για να λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης και συντονισμού των καρναβαλιστών, ενώ παράλληλα φωταγωγήθηκε η Πιάτσα.

Όμως, οι καιρικές συνθήκες (βροχή και βορειαδάκι στη συνέχεια) ανέτρεψαν το πρόγραμμα της Τσικνο-Πέμπτης, οδηγώντας σε αναβολή για το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα, στον ίδιο τόπο (Αρκούδενα).

Αλλά, στο καρναβαλικό στέκι (κουρείο του Μπράτη) δεν έχασαν την ευκαιρία, οι παλαιότεροι καρναβαλιστές Νίκος Θύμης και Σπύρος Κένταρχος να αναπολίσουν τα τελευταία προπολεμικά και τα πρώτα μεταπολεμικά καρναβάλια στην Κορακιάνα, που ως παιδιά ή έφηβοι τα έζησαν από πρώτο χέρι. Τον «καρναβαλικό γάμο» του 1938 έξω από τον Άη-Νικολόπουλο, με πρωταγωιστές το Γιώργη τον Ίτσο και το Δημήτρη το Μπότσολο, που είχε ως συνέπεια τις αντιδράσεις της Μητρόπολής και την παρέμβαση της Αστυνομίας ή την «καρναβαλική περιοδεία» στο χωριό των Χίτλερ και Μουσολίνι, με πρωταγωνιστές το Σπύρο το Μπούκη και το Δημήτρη του Θανασούλη, αλλά και τον κόσμο που περίμενε με αδημονία για τη δημόσια ανάγνωση της Διαθήκης από το Κώστα τον Μπανάρα κ.ά. Με αυτές του εξιστορήσεις πέρασε η ώρα, ενώ η μουρουδιά από τα σπιτικά τσικνίσματα είχε αρχίσει ήδη να απλώνεται στο χωριό....

karnavalitsikno2016a.jpg

Ραντεβού λοιπόν για το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου για ετεροχρονισμένο τσίκνισμα στην Αρκούδενα.


  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.03.16 )
 
Εργο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
02.03.16

gipedo3.jpgΠρογραμματικές συμβάσεις για επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Μία από αυτές  υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – ΠΕ Κέρκυρας και στον Ποδοσφαιρικό  Όμιλο Κορακιάνας (ΠΑΟΚ), βάσει της οποίας θα εκτελεστούν έργα στο γήπεδο της Άνω Κορακιάνας συνολικού ποσού 77 χιλιάδων ευρώ περίπου, για:

την εκτέλεση εργασιών ασφαλείας και βελτίωσης της λειτουργικότητας του γηπέδου ποδοσφαίρου

την εκτέλεση εργασιών ασφαλείας και βελτίωσης της λειτουργικότητας του γηπέδου μπάσκετ

την αποπεράτωση περίφραξης γηπέδου.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2016 και να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2016. Η ΠΙΝ θα συντάξει και θα εγκρίνει τις μελέτες που θα συνταχθούν από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, θα δημοπρατήσει, εκτελέσει και παραλάβει για χρήση τα έργα και θα κάνει προσωρινή και οριστική παραλαβή αυτών. Ο ΠΑΟ Κορακιάνας αναλαμβάνει  τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων κυριότητάς του, μετά το πέρας του έργου.

 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar