Menu Content/Inhalt
Η Πίτα της ΄Μουσικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.01.17

pitafilarm012017c.jpg

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2017 έκοψε απόψε το βράδυ ο Μουσικός μας Σύλλογος στιες εγκαταστάσεις του στην Αρκούδενα.Την εκδήλωση ευλόγησε ο ιερέας του χωριού και προλόγισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μεταλληνός που αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις που αναμένουν το Σύλλογο και ιδιάιτερα τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις εορτασμού του «έτους Σαμάρα», καθώς  και ο μαέστρος Κώστας Ζερβόπουλος, που αναφέρθηκε στις αυξημένες απαιτήσεις για το επόμενο διάστημα.

pitafilarm012017a.jpg

pitafilarm012017b.jpgΤην πίτα έκοψαν εκπρόσωποι των τριών τμημάτων, ο Δημήτρης Νικολούζος από τη Φιλαρμονική, η Εύα Απέργη από τη Χορωδία και η Μπέτυ Κεντάρχου από το Χορευτικό τμήμα, ενώ η μπαντίνα παρουσίασε χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 16.01.17 )
 
Κοπή Πίτας Μουσικού Συλλόγου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
13.01.17

samaras.jpgΑ Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15.01.17 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 (6 το απόγευμα) ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ  Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ. 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.


Εκ της Διοικήσεως Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Χιόνια και στο χωριό! PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
11.01.17

xionia012017f1.jpg

xionia012017b1.jpgΑπό νωρίς τα ξημερώματα, πριν από το πρώτο φως, ο χειμώνας έβαλε και στο χωριό μας τα γιορτινά του...Το χιόνι που έπεσε αθόρυβα, κάλυψε στέγες, τις άκρες των δρόμων, τη βλάστηση του βουνού και του κάμπου. Παρότι βέβαια δεν είχε καμμία σχέση με την ένταση της χιονόπτωσης στις άλλες περιοχές της χώρας, εντούτοις δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο (τα λεωφορεία για τους μαθητές δεν κινήθηκαν, ένα αυτοκίνητο εκτοχιάστηκε ελαφρώς στη στροφή του Γούλου, η αστυνομία «έκλεισε» στη γέφυρα των Γιατρών την κατεύθυνση προς Σκριπερό και Τρουμπέτα κλπ).

xionia012017h.jpgΠαρόλα αυτά δεν ήταν και λίγοι, μικροί και μεγάλοι, όσοι που απόλαυσαν την παρουσία του, φτιάχνοντας έως και μικρούς χιονάνθρωπους.

Βέβαια, καμμία σχέση με την ένταση της χιονόπτωσης στις άλλες περιοχές της χώρας.ΕΚΤΑΚΤΟ:ανήμερα του χιονιά, αργά το βράδυ προς το ξημέρωμα της επομένης, εγεννήθη νέος και ωραίος Μεταλληνός και δη...Χάμπουτας. Να τον χαιρόμαστε!

 

xionia012017i.jpg
 xionia012017g1.jpg
 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 12.01.17 )
 
Των Φώτων PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
10.01.17

«Έκαμε βροχή και χαλάζι και δεν επήγαμε εις την εκκλησία κανείς, διότι ήτανε όλοι οι δρόμοι κλειστοί. Ζαλάζια και βροχή, έτρεχαν τα νερά ωσάν ποταμός την ώρα της Βαπτίσεως. Πήγα (στην εκκλησία) εγώ και ο Γιώργης ο Χειμώνας. Ανέβηκα και εσήμανα διότι δεν ήτανε (άλλο) παιδί...». Αυτά αναφέρει στο χρονολόγιό του ο Σπύρος Δ. Κένταρχος για την ημέρα των Θεοφανείων του 1939 στο χωριό μας...

fvtvn2017b.jpg

Χθες βέβαια δεν ξημέρωσε μια τέτοια «άγρια» μέρα, παρά τις συνεχείς αναφορές και προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον ερχομό του χιονιά σε όλη σχεδόν τη χώρα.Έτσι, ο κόσμος προσήλθε κανονικά με τα γυάλινα δοχεία του στον Άη-Γιώργη για να παρακολουθήσει τη Βάπτιση και να λάβει το «αγιασμένο ύδωρ».

Όμως, από το απομεσήμερο και μετά έμελε να επαληθευτούν οι άσχημες καιρικές προγνώσεις. Ένα παγωμένο σύννεφο σκέπασε την περιοχή και άρχισε να πέφτει χιονόνερο και σταδιακά νιφάδες χιονιού. Όσο δε,ανηφόριζε κανείς το δρόμο προς το Σωκράκι η χιονόπτωση ήταν ολοένα και πιο εμφανής και δεν άργησε να καλύψει με ένα λευκό διάφανο πέπλο τη βλάστηση και τα παρόδια...

fvtvn2017c.jpgΥ.Γ.1.Με ενημερωτικό δελτίο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου, που διανεμήθηκε μετά τη Λειτουργία, έγινε γνωστή η πλήρης σύνθεση του σχήματος των επιτρόπων της Ενορίας, με τις αρμοδιότητες του καθενός μέλους και την κατάταξη σε ομάδες.

2.Όμως κάποτε η Βάπτιση γινόταν και στον Άγιο...Έτσι ο εκ των κτητόρων του ναού Κώστας Σαββανής είχε προετοιμάσει τα δέοντα για μια «συμβολική» Βάπτιση.

3.Με ελεγχόμενη (?) καύση τη καμινάδας του τζακιού της εόρτασε τα Θεοφάνεια η οικογένεια Σταμάτη Θύμη στη Βενετιά.

4.Επεισοδιακή ήταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η τελετή της Βαπτίσεως στον Ύψο. Η πομπή κατευθυνόμενη προς την εξέδρα που είχε στηθεί στο μικρό λιμάνι βρήκε τη θέση κατειλημένη από βάρκες και πλοιάρια και ο ιερέας αναγκάστηκε να στραφεί στην ανοικτή θάλασσα. Την ίδια ώρα ο δυνατός άνεμος αποκόλησε μια σκόλα από το κοντάρι της και την «προσγείωσε» σε κεφάλια πιστών, με συνέπεια να δημιουργηθεί μικρό πανδαιμόνιο...

5. Οι φουρνιστές φτερούγες πουλερικών κυριάρχησαν στο εορταστικό δείπνο στο σπίτι του Γιάννη Ιωνά (μαζί φυσικά με πολλούς άλλους μεζέδες και καλό κρασί), ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 10.01.17 )
 
Ο ερχομός του Άη-Βασίλη PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
02.01.17

Πρωινό παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο χωριό και οι δρόμοι αντηχούν από τις παιδικές φωνές με τα αγιο-βασιλιάτικα κάλαντα. Φέτος, έχουν ξεκινήσει από νωρίς, να προλάβουν τον καιρό και το φως της μέρας. Στον κάμπο, τα πετούμενα διασταυρώνουν με επιδέξιους ελιγμούς τις πορείες τους γλυκο-κελαηδώντας και τα αρνάκια που βγαίνουν εκείνη την ώρα στη βοσκή, εκπέμπουν την ευχαρίστηση της προσμονής, κατά ένα περίεργο τρόπο, ακατανόητο ακόμη και στη βοσκοπούλα τους...Όλα δείχνουν να περιμένουν κάτι ξεχωριστό στις ώρες που ακολουθούν, μετά το σούρουπο.

tseligkopoula122016b1.jpg

Και δε θα λαθέψουν...

Έχει πλέον νυχτώσει και η καθαρή από την αστροφεγγιά ατμόσφαιρα, θα διευκολύνει εξαιρετικά τον ερχομό του καλοσυνάτου εκείνου γέρου, με την κάτασπρη μακριά γενειάδα και τα ολοστρόγγυλα γυαλιά...

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 15 από 15
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar