Menu Content/Inhalt
Για το αιολικό... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
31.03.11
«Ανοικτή» ήταν τελικά, παρά τις προσκλήσεις, η ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας (από κοινού με το Δήμο και την Περιφέρεια) απόψε το απόγευμα για τα αιολικά πάρκα. Η συζήτηση ήταν καλή και χρήσιμη, παρά τις «ελεγχόμενες εκρήξεις» και χάρη στη στιβαρή προεδρεία του Προέδρου του τοπικού ΤΕΕ Νίκου Σπίγγου, δόθηκε η ευκαιρία σε όλες τις πλευρές να αναπτύξουν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους.
Βασικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας, που περιέγραψε τις θετικές επιπτώσεις για έναν τόπο από τη χρήση της αιολικής ενέργειας. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Σπύρος Μωραΐτης (στη γραμμή της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου), ο εκπρόσωπος του οικολογικού δικτύου Αιγαίου και ο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής κίνησης βόρειας Κέρκυρας, που παρουσίασαν τις καλά τεκμηριωμένες και ενδιαφέρουσες απόψεις τους (αρνητικές όσον αφορά τις «βιομηχανικές αιολικές ζώνες» και όχι πάρκα, όπως είπαν), οι Οικολόγοι Κέρκυρας, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος για την προστασία της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, μέλη της διοίκησης του ΤΕΕ, καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας
ENOVA, ενώ τη συζήτηση "έκλεισε" ο Αντι-Περιφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης. Παρέμβαση τέλος, πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του Τοπικού μας Συμβουλίου Σπύρος Θύμης, στο πνεύμα της πρόσφατης απόφασης.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, χθες, ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας και ανακοίνωσαν ότι μετά από την απειλή των προσφυγών, εγκαταλείπουν την ιδέα της συνεργασίας με την ENOVA προκειμένου να ενσωματωθεί στον υπό κατασκευή υποσταθμό της εταιρείας στα Φουρνιά, ο υποσταθμός της ΔΕΗ στα Γαζάτικα.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Προηγιασμένη στο Σταυρωμένο PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.03.11
Στο φως του απογευματινού ήλιου, τα κατακίτρινα άνθια των σπάρτων στις άκρες του δρόμου πιστοποιούν την παρουσία της Άνοιξης. Το ίδιο και τα αγριο-σπάραγγα, που μπερδεμένα από την αστάθεια του καιρού, κάνουν τώρα δυναμικά την εμφάνισή τους.
proigiasmeni032011.jpgΛίγο πριν από τη Δύση και ο ήχος από την καμπάνα του Σταυρωμένου μόλις που ακούγεται κάτω στου Φέγγαρη, έξω από τον Άη-Γιώργη.
Στη μικρή εκκλησία της Πλάστιγγας μια ακόμη Προηγιασμένη Λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Φως Ιλαρόν» σιγο-ψάλει ο χορός του λιγοστού εκκλησιάσματος, λίγο πριν από την «Είσοδο» του ιερέα με την μορφή περιφοράς στο μέσον του ναού, υπό το φως των κεριών…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Απόψε στο CORFU CHANEL PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.03.11
Απόψε στις 10.00 το βράδυ στις ειδήσεις του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού CORFU CHANEL, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κατοίκων θα παρουσιάσει τις θέσεις κατοίκων και τοπικών φορέων ενάντια στην εγκριθείσα ή/και προωθούμενη δημιουργία πάρκων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή των βουνών Κορακίου και Παντοκράτορα.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
25η Μαρτίου...Επιστροφή στο χωριό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.03.11
                      25march11a.jpg
Ο φετινός διπλός, εθνικός και θρησκευτικός, εορτασμός της 25ης Μαρτίου ξεκίνησε με Ολονυχτία που κράτησε έως τη μία το πρωί της Παρασκευής, στην εκκλησία της Παναγιάς. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο διάλειμμα μετά τον Εσπερινό, στο σπίτι της Κατερίνας και του Αλέκου Ιωνά, ένα λιτό δείπνο στο πνεύμα της Σαρακοστής, περίμενε τον ιερέα τους ψάλτες και το περιορισμένο εκκλησίασμα.25march11c.jpg
Λίγο πριν της 9, σε ένα ηλιόλουστο πρωϊνό, θα ξεκινήσει  η δοξολογία στον Άη Γιώργη, με την παρουσία του Δημοτικού Σχολείου, της Φιλαρμονικής, της νέας Διοίκησης της Δημοτικής μας Κοινότητας, της δημοτικής Συμβούλου Όλγας Καποδίστρια και αρκετού κόσμου. Είναι η πρώτη χρονιά, μετά από 13 που «επιστρέφουν» στα χωριά, κανονικά οι εορταστικές παρελάσεις, μετά την κατάργηση των 13 Δήμων.
Ο πανηγυρικός λόγος από τη δασκάλα του Σχολείου, η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πλατείας και η παρέλαση έως την άλλη άκρη του χωριού θα δώσουν το «χρώμα» της ξεχωριστής ημέρας. Στο τελείωμα, ένα κέρασμα θα περιμένει όπως παλιά στην Πλάστιγγα, στο χώρο έξω από το γραφεία του Τοπικού Συμβουλίου.
Για την Φιλαρμονική μας όμως, το πρόγραμμα έχει και συνέχεια. Πρώτα η συμμετοχή στην παρέλαση της γείτονος Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Κορακιάνας (όπου η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή) και αμέσως μετά η παρουσία της στην κεντρική παρέλαση μαζί με τις τρεις Φιλαρμονικές της πόλης της Κέρκυρα
Η μέρα "έκλεισε" με τη διάλεξη του κ. Σκλαβούνου στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, με θέμα "Ο άγνωστος Καποδίστριας και η συμβολή του στην εθνική μας αναγέννηση"...
                      25march11b.jpg


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
Ηχυρό ΟΧΙ του Δήμου στις ανεμογεννήτριες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.03.11
Θετικά ανταποκρίθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας στα αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής Κορακίου – Παντοκράτορα, όσον αφορά στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Ειδικότερα το Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνο πόρισμα 3 σημείων, που περιλαμβάνει την καθαρή θέση ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην Κέρκυρα, την ηθική, πολιτική και νομική συμπαράσταση στους φορείς και κατοίκους στο θέμα της προσφυγής τους στο Ανώτατο Δικαστήριο και την κοινοποίηση των πρακτικών της συζήτησης στους αρμόδιους φορείς.
               anemogdimotiko2011a.jpg
Προηγουμένως είχαν τοποθετηθεί οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων επί του θέματος. Ο εισηγητής κ. Μωραϊτης επικεντρώθηκε στην περιβαλλοντική επιβάρυνση και στις πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό από τέτοιου μεγέθους εγκαταστάσεις, ο κ. Αυλωνίτης αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα χωροταξικού σχεδιασμού, κάτι που υποστήριξε στη συνέχεια και η κα Υδραίου, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να συμπαρασταθεί συμμετέχοντας στο νομικό αγώνα των φορέων και κατοίκων, ο κ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην ασυμβατότητα της τουριστικής βιομηχανίας με τη «βιομηχανία των ανεμογεννητριών» επισημαίνοντας την ανάγκη διαρκούς αγώνα, ενώ ο κ. Σαμοϊλης αναφέρθηκε στα μη οφέλη από μια τέτοια επένδυση για την Κέρκυρα.
Μετά από τις τοποθετήσεις των δημοτικών Συμβούλων, το λόγο έλαβαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπαρτύλα και ο Νίκος Μεταλληνός ως εκπρόσωπος των κατοίκων, που ανέπτυξαν τις θέσεις των ψηφισμάτων των τοπικών φορέων, καθώς και ο Σπύρος Σαλβάνος, εκπρόσωπος της «Περιβαλλοντικής Κίνησης για την Αντινιώτη».Τέλος, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό των κατοίκων, υποστηρίζοντας τον αγώνα τους.
Όλα καλά λοιπόν απόψε, αλλά ο αγώνας τώρα…συνεχίζεται.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 05.07.11 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 20
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar