Menu Content/Inhalt
Εκδήλωση...για τον Πλάτωνα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
27.02.13
kafkalidis_platom022013.jpg
Πραγματοποιήθηκε απόψε, Πέμπτη, στο Δημοτικό Σχολείο εκδήλωση με ομιλητή τον Ζέφυρο Καυκαλίδη και θέμα «Η ανάγκη της γνώσης στον Πλατωνικό κυβερνήτη και στον κυβερνήτη του σήμερα». Ο ομιλητής ανέπτυξε με εκλαϊκευμένο τρόπο τις σχετικές αναφορές από το έργο του έλληνα φιλοσόφου και η συζήτηση που ακολούθησε περιστράφηκε σε συγκρίσεις και αναφορές στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και στην κατάσταση στη χώρα μας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο παιδίατρος Σπύρος Σαββανής, ο οποίος είχε έναν διαρκή διάλογο με τον εκλεκτό προσκεκλημένο, που παρείχε ερεθίσματα για την ανάπτυξη του θέματος.


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 28.02.13 )
 
Πίτα Ανω-Κορακιανιτών PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Γιώργος Σαββανής   
26.02.13
Γεύση Κορακιάνας στο κέντρο της Αθήνας…Οι Κορακιανίτες λοιπόν της Αθήνας έκοψαν την πίτα τους, την Κυριακή 24.02.2013.
pitakorakianiton2013a.jpg
Προηγήθηκε χαιρετισμός του κ. Κένταρχου Σπύρου. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση-συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φωκίωνα Μάνδυλα για θέματα του χωριού, που αφορούσε μεταξύ άλλων στην ύδρευση, το γήπεδο, την επέκταση των ορίων του οικισμου προς του Τσολού, τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011, το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου(!!!) παρά την αύξηση του πληθυσμού, τις κλοπές και άλλα.

pitakorakianiton2013b.jpg
Σπάνια ευκαιρία να δούμε κάποιους γνωστούς και να γνωρίσουμε άλλους, παρά τη σχετικά περιορισμένη συμμετοχή.Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως το μυαλό και η καρδιά βρίσκεται στο χωριό, κοντά σε πρόσωπα αγαπημένα.

Ελπίζουμε του χρόνου να μπορέσουν να είναι μαζί μας!

Γιώργος Σ Σαββανής Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.02.13 )
 
Συγχαρητήρια... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.02.13
΄Επειτα  από  την  χθεσινή  υπέροχη  καλλιτεχνική  επιτυχή  βραδυά  πού  απολαύσαμε  στό  Δημοτικό Θέατρο  της  Κέρκυρας,  θέλω  να  συγχαρώ,  μέσα  από  την  καρδιά  μου, όλους  όσους  συνετέλεσαν  σ΄ αυτήν. Αρχίζοντας  από  τους  μουσικούς  και  χορωδούς  των  τμημάτων,  τους  Αρχιμουσικούς,  τον  Δάσκαλο  της  χορωδίας,  τα  Δ.Σ.  των  δύο  Φιλαρμονικών  καί  της  Χορωδίας  καί  τέλος  την  Ιατροχειρουργική  Εταιρία  και  το Ιατρείο πού  οργάνωσαν  αυτή  την  επιτυχημένη   μουσική  εκδήλωση.
Ήταν, κατά  την  γνώμη  μου, ένα  τόλμημα,  εκτός της υπέροχης  χορωδίας,  δύο  Φιλαρμονικές νά  συνεργαστούν τόσο  καλά  καί  νά παρουσιάσουν  ένα  τέτοιο   πρόγραμμα, υψηλών  προδιαγραφών,  αλλά  προ πάντων, καλής  συνεργασίας. 
Θά  μού  επιτραπεί  νά  διατυπώσω  μία  προσωπική  άποψη.  Πάντοτε  επίστευα  και πιστεύω στην  μέ  οποιοδήποτε τρόπο,  καλλιτεχνική  συνεργασία,  και όχι μόνο,  της  Φιλαρμονικής  του  χωριού  μας  μέ την  Φιλαρμονική  του γειτονικού καί φίλου χωριού  του  Σκριπερού, ίσως  καί μέ  άλλες.
Κλείνοντας  θέλω  καί  πάλι  να συγχαρώ  τους δύο Αρχιμουσικούς, διότι  ξέρω ότι  σ΄ αυτούς οφείλεται  η πραγματοποίηση  καί  επιτυχία του  έργου τους  καί  νά τους  παροτρύνω  νά  συνεχίσουν  καί  είς το μέλον, τώρα  πού  άνοιξαν  τό  δρόμο  της  συνεργασίας  καί  γιά άλλες  παρόμοιες  επιτυχίες  εντός  καί  εκτός  τού  νησιού  μας, καί  γιατί  όχι,  καί εκτός  συνόρων.   
Μέ  πολύ  εκτίμηση  πρός  όλους.
Τάκης  Σαββανής - Στάθιος


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.02.13 )
 
Από την εκδήλωση για το Ιατρείο Κέρκυρας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
24.02.13
filkor_skrip2013b.jpg
Από όλα είχε η χθεσινο-βραδινή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας για την ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας...
Την ανακοίνωση ενός κερκυραίου εθελοντή, ο οποίος θα συμμετάσχει σε «Μαραθώνιο» αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στο Παρίσι, για την ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας. Την Ανεμομυλιώτικη Χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης», που υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Γκούση χάρισε ωραίες πολυφωνικές μελωδίες, με τη συμμετοχή και πολύ ωραία ερμηνεία της σοπράνο Έλενας Σουέρεφ και του τενόρου Δημοσθένη Βλάχου. Τις Φιλαρμονικές Σκριπερού και Κορακιάνας, που απαρτιζόμενες επί το πλείστον από νεαρούς μουσικούς και υπό τη διεύθυνση των αρχιμουσικών τους, Σπύρου Ρουβά και Κώστα Ζερβόπουλου αντίστοιχα, παρουσίασαν ένα ευχάριστο πρόγραμμα, το οποίο τελείωσε με την από κοινού απόδοση γνωστών μουσικών κομματιών.
filarmkor_skrip022013d.jpg
Την εκδήλωση προλόγισε η  πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης του Ιατρείου Κέρκυρας, που «πάνω από ένα αιώνα υπήρξε μια πόρτα ανοικτή, μια ζεστή αγκαλιά, μια θαλπωρή για κάθε συμπολίτη μας»…


 Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 24.02.13 )
 
Απολογισμός Φιλαρμονικής PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.02.13
Από τη Φιλαρμονική Κορακιάνας, λάβαμε και δημοσιεύουμε τον Απολογισμό 2012, που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση: 
«Αγαπητοί αναγνώστες,Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τον απολογισμό των τριών τμημάτων της Φιλαρμονικής για το έτος 2012 τον οποίο και ψήφισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση. (δεν αναγράφουμε τον αναλυτικό πίνακα των 52 υπηρεσιών της μπάντας)».
 
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ «Σπύρος Σαμάρας» 
 

Α. Μπάντα
Εκπαίδευση :Όσον αφορά την εκπαίδευση το Δ.Σ. και η τεχνική ηγεσία έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν και στη διάρκεια του 2012 προχώρησαν στην πρόσληψη τριών νέων δασκάλων. Στις 9 Απριλίου αποφασίστηκε η πρόσληψη του Διδάκτωρ Μουσικολογίας κου Ζερβόπουλου Κώστα ως Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής και διευθυντή των σχολών της.     Έτσι η τεχνική ηγεσία με της νέους διδάσκοντες έχει ως εξής :-Ζερβόπουλος Κώστας Αρχιμουσικός – Διευθυντής σχολών – Διδάσκων στη σχολή φλάουτων και στη 3η τάξη θεωρίας.-Γραμματικός Σπύρος διδάσκων στη σχολή ξύλινων και σαξοφώνων.-Φαιτάς Βασίλης διδάσκων της τρομπέτες.-Τσεβρενίδου Μαρία διδάσκoυσα στα κόρνα.-Θύμης Σπύρος διδάσκων στα βαρύτονα , τρομπόνια και τούμπες. Επιμελείται της μικρής μπαντίνας.-Βασιλάτος Ηλίας διδάσκων κλαρίνο ,μπάσο κλαρίνο και 1η και 2η τάξη θεωρίας. Επιμελείται τη σύσταση ξύλινων συνόλων.  -Πατρίκιος Γιάννης διδάσκων κρουστά – μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα.Έτσι το παρών διάστημα στην Φιλαρμονική για πρώτη φορά υπάρχουν δάσκαλοι για όλες τις οικογένειες οργάνων. 

 Το 2012 είχαμε 16 εγγραφές νέων μαθητών οι οποίοι συμπληρώνουν ένα κορμό από 50  μαθητές της σχολές της…. (συνεχίζεται) Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 20.02.13 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 21
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar