Menu Content/Inhalt
"Με αίσθημα ευθύνης" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
30.04.14

agelikianthi.jpgΔήλωση της Άνθη Αγγελικής του Αλεξάνδρου (Τρουμπέτα), υποψήφιας Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Άνω Κορακιάνας με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Κέρκυρα να ζεις",  του Γιάννη Τρεπεκλή.


Φίλοι και φίλες,

Όλοι με ξέρετε σαν γέννημα θρέμμα του χωριού μας.

Αποδέχτηκα τελικά, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης να είμαι υποψήφια (Τοπική Σύμβουλος) σε ένα χωριό που αγαπώ και νοιάζομαι, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και προοπτικές, που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δοθούν λύσεις σε τρέχοντα και χρονίζοντα προβλήματα.

Είμαι αισιόδοξη ότι με τον χρόνο που μπορώ να αφιερώσω, τον ενθουσιασμό και την όρεξή μου για δουλειά, θα φτιάξουμε την καθημερινότητα που μας αξίζει.

Θα ήθελ να στηρίξετε την προσπάθειά μου αυτή και υπόσχομαι ότι μαζί με τους συμμετέχοντες στο συνδυασμό μας, ανθρώπους με γνώση και πείρα, θα κάνω το καλύτερο.

 

Με εκτίμηση

Άνθη Αγγελική Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.04.14 )
 
Υποψήφιοι για το Δήμο Κέρκυρας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.04.14

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, άρχισαν από σήμερα το πρωί να γίνονται και επισήμως γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων Δημάρχων, δημοτικών και τοπικών Συμβούλων, καθώς και των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Για τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Κέρκυρας, υποψήφιοι (που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί επίσημα) στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας και στην εκλογική Περιφέρεια Φαιάκων είναι οι παρακάτω:

Υποψήφιος Δήμαρχος: Κώστας Νικολούζος

  

 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΑΙΑΚΩΝ

ΑΠΕΡΓΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΦΑΪΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

  

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΘΥΜΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  - ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΜΑΝΔΥΛΑΣ ΦΩΚΙΩΝ  - ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


 

Υποψήφιος Δήμαρχος: Γιάννης Τρεπεκλής


 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

του ΚΑΝΕΛΛΟΥ


ΚΑΡΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΡΕΓΓΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΟΘΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝ. ΑΝΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
ΑΝΘΗ     ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


ΑΡΜΕΝΗ    ΕΛΕΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΒΑΡΘΗΣ    ΟΔΥΣΣΕΥΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ


ΛΕΥΚΙΜΜΙΑΤΗ    ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΣΠΥΡΙΔ.


ΛΙΝΟΣΠΟΡΗΣ    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ


 ====================================    ==============================
 

Υποψήφια Δήμαρχος: Μερόπη Υδραίου

 

Εκλογική Περιφέρεια Φαιάκων

Λαδοβρέχη Ιωάννα – Χριστίνα του Βλαδίμηρου

Μάνδυλας Δημήτριος του Ιωάννη

Νικολούζος Σωσίπατρος – Θεόφιλος του Νικολάου

 Σγούρος Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Τσιμπούλη Θεοφανή του Αγγέλου

 

Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας

Βιτουλαδίτου Ειρήνη του Σεβαστιανού

Νικολούζος Χαρίλαος του Νικολάου

Σαββανής Ναπολέων του Σπυρίδωνος

   

Υποψ. Δήμαρχος: Μπάμπης Χαραλάμπους

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΑΙΑΚΩΝ

ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

του ΑΛΕΞΙΟΥ

ΓΙΣΔΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του ΙΑΚΩΒΟΥ

ΓΙΣΔΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ του ΑΡΣΕΝΙΟΥ

ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΡΙΦΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ

 

Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακιάνας

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓ.

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣ.

ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γ.

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤ.

  Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 30.04.14 )
 
Οι παλιές καμπάνες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
26.04.14

nik-helen2.jpg

Στο μοναστήρι του Άη-Νούρφρη, βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση του καμπαναριού…. Οι βαριές καμπάνες μεταφέρθηκαν προ εβδομάδων στο εργαστήριο του Νίκου Νικολούζου στην Άνω Κορακιάνα, για συντήρηση, πριν τοποθετηθούν εκ νέου στο καμπαναριό…Η προσπάθεια που έγινε εκεί για αναγνώριση του έτους κατασκευής δεν απέδωσε, παρότι εκλήθησαν έως και ειδικοί της Τέχνης, όπως η Ελένη Μάζη. Τελικά, μόνο κάποια στοιχεία από τη φίρμα που τις κατασκεύασε αναγνωρίστηκαν. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.04.14 )
 
Λιτανεία του Πάσχα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.04.14

Δεύτερη μέρα του Πάσχα και λίγο πριν από το τέλος της Λειτουργίας στον Άη-Θανάση, μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στην προετοιμασία της καθιερωμένης Λιτανείας. Συγκεντρώσεις της μπάντας και της χορωδίας, στόλισμα με φρεσκοκομμένα άνθη των δύο εικόνων, της Αναστάσεως και της Παναγίας, μικρή ανάσα ξεκούρασης για ιερείς και ψάλτες στη δροσιά του κελιού.

litany2014aa.jpg

Λίγο πριν από το μεσημέρι (δώδεκα παρά, η ώρα) η πομπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει με την παρουσία του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου και του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Σκούρτη, της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικής Συμβούλου Όλγας Καποδίστρια και του τ. Αντινομάρχη Κέρκυρας Τάκη Μεταλληνού, μαζί βέβαια με τον Πρόεδρο (Φωκίωνα Μάνδυλα) και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, την Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Δώρα Μεταλληνού, τον Πρόεδρο των Άνω Κορακιανιτών Αθηνών Σπύρο Κένταρχο κ.ά. Λίγο αργότερα στην πομπή θα προστεθεί η μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Φανή Τσιμπούλη.

litany2014w.jpg

Ένα άγημα του Ναυτικού θα κρατήσει το μπαρλακί και κάτω από αυτό θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής η εικόνα της Παναγίας, στα χέρια νέων γυναικών. Η άλλη εικόνα, της Αναστάσεως θα προπορεύεται στους ώμους χωριανών.

Μπροστά από τις εικόνες, οι ιερείς, που σταδιακά θα φθάσουν τους τρεις, συνοδευόμενοι από τους ψάλτες.

litany2014ccc.jpg

Η χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Άνθη και η Φιλαρμονική Κορακιάνας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Κώστα Ζερβόπουλου, ακολουθούν πίσω από το σώμα των Προσκόπων και τις σκόλες των ενοριών.

litany2014xorod.jpg

Στην κεφαλή τέλος, της πορείας, θα προστεθούν από την είσοδο της Βενετιάς, τα παιδιά με το Σταυρό και τα εξαπτέρυγα, καθώς και το τμήμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φαιάκων, συνοδευόμενο από τις δασκάλες Ντίνα Σπίγγου και Κάτια Πολυλά.

agelit2014fa.jpg

Ο καιρός είναι εμφανώς μουντός, αλλά συνάμα ζεστός, νοτιάς και θα κρατήσει έτσι ολόκληρη τη μέρα.

Η πομπή, ακολουθώντας τη συνήθη πορεία θα διαβεί τη Νεροσυρμή και από το γεφύρι του Βάρδα θα ανηφορίσει για τη Βενετιά, με στάση για την πρώτη Δέηση στα σκαλιά του Αγίου Ιακώβου.

Στην άκρη της Βενετιάς, πριν από τις Λακές, η πομπή όπως πάντα, ανασυντάσσεται, για να ακολουθήσει πλέον την κανονική της πορεία στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Η Χορωδία και η Μπάντα εναλλάσσονται στο «Χριστός Ανέστη» και άλλα «κομμάτια» της ημέρας.

litany2014t.jpg

Η δεύτερη Δέηση θα τελεστεί μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Αρκούδενα, όπου θα ψαλεί το «Μεγαλυνάριο» του Αγίου και η πομπή δεν θα αργήσει να κατηφορίσει για τον αποκάτω δρόμο, όπου έξω από το Συνεταιρισμό η Χορωδία θα ψάλει για μία ακόμη φορά το «Χριστός Ανέστη».

Η κατάληξη θα είναι στον Άη – Θανάση, όπου θα περιμένει τον κόσμο άρτος και κέρασμα από την Ενορία. Η επιστροφή στα σπίτια δεν αργήσει, μετά την ανταλλαγή ευχών…

Υ.Γ. "Ιπτάμενη", τηλεχειριζόμενη κάμερα εθεάθη στη συνοικία της Νεροσυρμής σε όλη τη διάρκεια της διέλευσης της Λιτανείας...Στη συνέχεια "προσγειώθηκε" στο γήπεδο και απεσύρθη...Η σύγχρονη τεχνολογία παρούσα!!!

agelit2014ja.jpg litany2014c.jpg
 
litany2014f.jpg  litany2014h.jpg  
 litany2014l.jpg  litany2014n.jpg  
 litany2014p.jpg  litany2014q.jpg  
 litany2014s.jpg  litany2014v.jpg  
 litany2014y.jpg  litanyy2014i.jpg  
 litany2014b.jpg  litany2014x.jpg  
 litany2014d.jpg  litany2014j.jpg  
 litany2014o.jpg  litany2014r.jpg   Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 26.04.14 )
 
Ημέρα Αναστάσεως PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
21.04.14

anastasi2014a.jpgΜεγάλο Σάββατο, πρωί, λίγο μετά την πρώτη Ανάσταση, σύμφωνα με το έθιμο πραγματοποιείται η σφαγή των οικόσιτων  αμνο-εριφίων, για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για την «αναστάσιμη μαγειρίτσα», το βράδυ της ίδιας μέρας. Η οικογένεια Αλέκου Ιωνά τηρεί όπως πάντα με όλους τους τύπους το έθιμο της ημέρας.

anastasi2014b.jpgΤο βράδυ, κόσμος πολύς θα προσέλθει στον Άη-Γιώργη και θα συνοδεύσει λίγο πριν την δωδεκάτη την εικόνα της Αναστάσεως έως την πλατεία του χωριού. Εκεί, ακριβώς τα μεσάνυχτα, εν μέσω κροτίδων και βεγγαλικών θα αναγγελθεί από τον ιερέα το «Χριστός Ανέστη», για να ακολουθήσει η ανταλλαγή ευχών.

Ανήμερα του Πάσχα, νωρίς το πρωϊ θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεων από τον Άη-Νικόλα έως την Παναγιά, ενώ η λειτουργία που θα ακολουθήσει θα προσφέρει μιαν ακόμη ευκαιρία εορταστικής συνεύρεσης, που θα τελειώσει με το κέρασμα από πλευράς του συμβουλίου των Επιτρόπων του ναού. Κάποια στιγμή θα περάσει από εκεί και η μπαντίνα καθοδόν προς ξενοδοχείο της παραλιακής ζώνης.

anastasi2014e.jpg

Ο καιρός, παρότι παραμένει αμφίθυμος, δεν θα προκαλέσει για την ώρα άλλα προβλήματα…

Υ.Γ. Ως βέρος Μουργαδίτης, θα πραγματοποιήσει στον Άη-Νικόλα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ο νεογέννητος υιός της Ιωάννας και του Νίκου Μαρτζούκου… Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 04.06.14 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 14
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar