Menu Content/Inhalt
Πίτες Ενοριών και "ΦΕΡΕΛΠΙ" PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
25.01.16

pita_enorias2016d.jpg

pita_enorias2016c.jpgΠραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Άη-Νικόλα «διπλή» κοπή πίτας: των Ενοριών του χωριού μας και του μη κερδοσκοπικού σωματείου - συνδέσμου «ΦΕΡΕΛΠΙΣ». Την εκδήλωση προλόγισαν ο εκπρόσωπος των Ενοριών Γεώργιος Κένταρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φωκίων Μάνδυλας και ο Πρόεδρος του Σωματείου  ιατρός Θεοφάνης Χριστοδούλου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Κοινότητας και του εν λόγω σωματείου που αναπτύσσει κοινωνική-προνοιακή δραστηριότητα, ενώ πραγματοποιήθηκε ομιλία της δρ. Τσιτλαϊδη Μαριάνθης με θέμα την κληρονομικότητα του καρκίνου και την πρόληψη. Στη συνέχεια η Χορωδία της Κορακιάνας παρουσίασε πρόγραμμα τραγουδιών υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Άνθη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή των δύο πιτών, με το «τυχερό φλουρί» να πέφτει στην Κοινοτική Σύμβουλο Αγγελική Άνθη.

Υ.Γ.: το φλουρί από την πίτα του "ΦΕΡΕΛΠΙ" ακόμη αναζητείται...ανησυχία προέκυψε πως κάποιος από τους παρισταμένους το κατάπιε πριν προλάβει να το χαρεί!

pita_enorias2016e.jpg
 pita_enorias2016a.jpg Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 02.02.16 )
 
Κοπή Πίτας PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
22.01.16
pitachorod2016.jpg

 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Τ'Αγίου Αθανασίου ανήμερα PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
18.01.16

agathan2016c.jpgΟι ετοιμασίες για την εορτή του Αγίου Αθανασίου ξεκινούν από την προηγούμενη το απόγευμα, του Αγίου Αντωνίου. Το καζάνι με το σιτάρι για τα σπερνά της εορτής μπαίνει στη φωτιά από τις 6 το απόγευμα στα Μουσκουνάτικα και μετά από τέσσερεις ώρες περίπου, οι βρασμένοι κόκκοι θα τοποθετηθούν σε κανίστρια για να στραγγίξουν όλη τη νύχτα. Αρκετές ώρες θα χρειαστεί και η προετοιμασία της σταφίδας για να υγράνει αρχικά και να στεγνώσει στη συνέχεια, ώστε να είναι έτοιμη κατά το ξημέρωμα. Τότε θα γίνει το τελικό ανακάτεμα των υλικών (σιτάρι, σταφίδα, ρόδι, αμύγδαλο κλπ) και τα σπερνά θα μεταφερθούν από τον εορτάζοντα στην εκκλησία του Άη-Θανάση.

Ανήμερα της εορτής πια και η λιακάδα συνοδεύεται από κρύο βορειαδάκι. Η εκκλησία γεμίζει ώρα με την ώρα και οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Κέρκυρας, μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κορακιάνας αποτελούν μια ξεχωριστή παρουσία. Το τελετουργικό θα εξελιχθεί κατά τα ειωθότα, με την παρουσία οκτώ ιερέων, ενός διάκου και του Αρχιμανδρίτη που λίγο πριν από την ενδεκάτη πρωινή, θα σημάνει τη λήξη της Λειτουργίας.

agathan2016b.jpg

Καφές, σπερνά, γλυκά και άρτοι προσφέρονται στο παρακείμενο κελί για τον κόσμο και τους «επισήμους»: τους ιερείς, τον Αντιδήμαρχο Κέρκυρας Γιώργο Ρεδαιστινό, τον τ. Βουλευτή Στέφανο Γκίκα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τάκη Μεταλληνό και τη Δημοτική Σύμβουλο Φανή Τσιμπούλη, που μαζί με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Επιτρόπους του ναού θα λάβουν θέσεις στο πατάρι του κελιού για το καθιερωμένο κέρασμα.

agathan2016d.jpg
 agathan2016a.jpg


 Υπάρχουν 1 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
Τελευταία ανανέωση ( 18.01.16 )
 
Του Αγίου Αντωνίου PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
17.01.16

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου γεμίζει τα τελευταία χρόνια την ενοριακή εκκλησία του Άη-Νικολόπουλου με κόσμο. Πλούσιο και το ψαλτήρι («δεξιό» και «αριστερό») που συνόδευε τον παπα-Κώστα.Μονάχα τα μικρά παιδιά έννιωθαν νευρικά και ανυπόμονα, αναζητώντας ρόλους εντός του μικρού ναού.

agantonioy2016a.jpg

Η συνέχεια για τους «επιτελούντες» (ιερέα, επιτρόπους, ψαλτάδες) θα δοθεί στην οικία του Φωκίωνα, της Σπυριδούλας και του μικρού εορτάζοντος Αντωνάκη Μάνδυλα.Εκεί η κουβέντα θα συνοδευτεί από καφέ με κονιάκ και κουλούρια και θα περιδιαβεί ως συνήθως ιστορίες και γεγονότα από τις μέρες μας έως το πιο μακρινό παρελθόν.

Το βράδυ οι εορτάζοντες Αντώνηδες θα δεχτούν φίλους και συγγενείς για τα «χρόνια πολλά». Μεταξύ άλλων, στις Μουργάδες, στου Αντώνη Πρεντουλή οι προσερχόμενοι θα κληθούν να αξιολογήσουν τη φετινή παραγωγή κρασιού του εορτάζοντος και του συμπεθέρου, ενώ στου Αντώνη Βραδή το «γλέντι» θα προηγηθεί κατά ένα βράδυ και θα είναι όπως πάντα «εξαντλητικό». Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
Οι Όρνιθες PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
16.01.16

Το γεγονός δεν έχει βέβαια σχέση με τη γνωστή κωμωδία, αλλά επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια. Το κοτέτσι της Μπούμπουλιας έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα... «απαλλοτρίωσης». Σε τέσσερα κοκόρια, δύο κότες και ένα γάλικο προσμετρούνται οι απώλειες ένεκα της κλοπής, προπαραμονή του Αγίου Αντωνίου, ανατρέποντας έτσι ολόκληρο τον χειμερινό προγραμματισμό της οικογένειας, για αυγολέμονο. Υπάρχουν 0 σχόλια.
Πατήστε εδώ για να προσθέσετε το δικό σας
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 11
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar