Χριστουγεννιάτικα σπερνά...
|
Το όνομά τους προέρχεται μάλλον από τον Εσπερινό, επειδή παλιά μοιράζονταν στην εκκλησία αφού τα ευλογούσε ο παπάς μετά τον Εσπερινό. Προσφέρονται από τις εκκλησίες που γιορτάζουν τη μνήμη του Αγίου στους οποίους είναι αφιερωμένες, μετά την πρωινή λειτουργία...
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
Τζιτζιμπίρα... αναψυκτικό από την αγγλοκρατία
|
Η τζιτζιμπίρα είναι ένα τυπικό παραδοσιακό, δροσιστικό και εύγευστο αεριούχο ποτό από την εποχή της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα και σήμερα παράγεται μόνο στην Κέρκυρα (και στην Αγγλία φυσικά). Καταναλώνεται κυρίως την περίοδο από το Πάσχα έως το φθινόπωρο και επειδή παράγεται σε μικρές σχετικά ποσότητες, θα τη βρει κανείς «φρέσκια»...
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
Συκομαϊδες...βαπτισμένες σε μούστο
|
Εποχή του τρύγου, εποχή του μούστου και να άλλος ένας τρόπος συντήρησης, των σύκων αυτή τη φορά, που έρχεται από τα παλιά, από τις γιαγιάδες μας και πάει λέγοντας...
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
Λαδοτύρι...από ντόπιο μανούρι
|
Στα χρόνια της ανέχειας, η εξοικονόμηση ιδίως στα τρόφιμα, αποτελούσε κυρίαρχο μέλημα κάθε νοικοκυριού. Η συντήρηση των τροφίμων που δεν ήταν δυνατόν να καταναλωθούν με μιας, γινόταν με διάφορους φυσικούς τρόπους και κατέληγε σε νόστιμα αποτελέσματα, που στις μέρες μας συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων τοπικών συνταγών...
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
Κορακιανίτικη μπακαλαρόπιτα ή αρνόπιτα
|
Παρότι το κορακιανίτικο τραπέζι δεν φαίνεται να διαφέρει από το κερκυραϊκό, αυτό το είδος της πίτας που μαγειρεύεται από πολύ παλιά κυρίως στις Απόκριες, συνοδεύεται από το προσδιορισμό «κορακιανίτικο», ίσως επειδή συνεχίζει να αποτελεί έως τις μέρες μας συστατικό της κορακιανίτικης κουζίνας...
|
Διαβάστε περισσότερα...
|
|
|
|
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>
|
Αποτελέσματα 10 - 15 από 15 |