Ο τρύγος στο τελείωμά του
|
PDF
|
| Εκτύπωση |
|
E-mail
|
Γράφει ο/η Κβκ
|
04.10.11
|
Παρά την παράταση που έδωσε ο καιρός, ο τρύγος βρίσκεται πια κοντά στο τελείωμά του. Στα τρυγημένα αμπέλια είναι φανερή πλέον η αλλαγή, μετά τη συλλογή των καρπών. Παρότι η φετινή χρονιά είχε αρκετές απώλειες λόγω της ζέστης, η συγκομιδή έφερε αρκετή ποσότητα κρασιού στους αμπελουργούς του χωριού, που σε αρκετές περιπτώσεις συμπληρώθηκε με αγορές σταφυλιών. Η οικογένεια του Νίκου Νικολούζου, είναι μια από αυτές που τηρεί ευλαβικά όλη την παραδοσιακή διαδικασία, από το αμπέλι έως το βαρέλι, αν και με κάποιες μικρές καινοτομίες. Αυτές τις μέρες λοιπόν, στην αυλή του σπιτιού της, είχε στηθεί το «σύστημα» για το ζύψιμο των σταφυλιών και την παραγωγή του μούστου, που σταδιακά θα μετατραπεί σε κρασί. Λογής-λογής σταφύλια, κορακιανίτικο, τσουπί, σκιαδόπουλο και άλλες ποικιλίες, γέμισαν το πλαστικό σκαφόνι, ενώ το παρών στη διαδικασία έδωσε ολόκληρη η οικογένεια…Άντε και καλά κρασιά!
|