Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα arrow Οικονομία-Επιχειρήσεις arrow Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Μ.Δ. Μεταλληνός

ban-simeraf.jpg

Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Μ.Δ. Μεταλληνός

metal-sima.jpgΤο εργαστήριο παραγωγής κερκυραϊκών παραδοσιακών γλυκισμάτων της οικογένειας Μεταλληνού λειτουργεί από το 1974 στην Άνω Κορακιάνα και είναι ευρύτατα γνωστό τόσο εντός όσο και εκτός του νομού της Κέρκυρας.

Η οικογενειακή επιχείρηση  στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της, συνεχίζει με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα που έρχονται από την εποχή της Ενετοκρατίας, αλλά και από την οθωμανική ανατολή.

Τα προϊόντα αυτά είναι:

Μαντολάτο

madolato.jpgΠρόκειται για τυπικό γλυκό των βενετσιάνων, το όνομά του οποίου προέρχεται από την ονομασία των αμυγδάλων στα ιταλικά (μάντολα). Το καλοκαβουρδισμένο αμύγδαλο μαζί με την επεξεργασμένη ζάχαρη, τη μαρέγκα και τη γλυκόζη αποτελούν τα  βασικά συστατικά του γλυκίσματος, το οποίο προσφέρεται στον καταναλωτή σε διάφορες συσκευασίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν αρκετά σκληρό και αυτή ακριβώς η σκληρότητα του εξασφαλίζει την εξαιρετική του ποιότητα. Αναφέρεται ότι το τραγανό μαντολάτο ήταν προϊόν που κατανάλωνε αποκλειστικά η αριστοκρατία, ενώ το πιο μαλακό και φθηνότερο αρκούσε για το λοιπό καταναλωτικό κοινό.

Μάντολα

madola.jpgΤα φρέσκα αμύγδαλα, λίγη ζάχαρη και το προσεκτικό καβούρδισμα, μαζί με την εμπειρία του μάστορα, είναι οι προϋποθέσεις για την παρασκευή της αφράτης μάντολας, χρωματισμένης με φυσική βαφή από φύκια. Και αυτό το γλυκό προσφέρεται σε συσκευασίες διαφόρων μεγεθών.

Λουκούμι

loukoumi.jpgΗ ιστορία του ανάγεται στο 18ο αιώνα και η καταγωγή του είναι Ανατολίτικη και συγκεκριμένα από την Πόλη, από όπου έφτασε και στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα το γλύκισμα ξεπέρασε τα σύνορα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προς τη Δύση. Πρόκειται για ένα διάφανο, κολλώδες μείγμα, που μόλις κρυώσει κόβεται σε μικρά κομμάτια-μπουκιές, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και εμποτισμένο σε ροδόνερο. Η σημερινή του ονομασία προέρχεται από παράφραση του «ραχάτουλ χουλκούμ». Η καινοτομία του εργαστηρίου Μεταλληνού είναι η προσθήκη τριμμένου κουμ-κουάτ στο περιεχόμενο του γλυκού, προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη, κερκυραϊκή γεύση.

Και τα τρία παραπάνω προϊόντα προσφέρονται σε μια ιδιαίτερα όμορφη χάρτινη συσκευασία με εικόνες από την Κέρκυρα.

metal-sysk.jpg
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar