Menu Content/Inhalt
Κάλεσμα για εγγραφή μελών στο Συνεταιρισμό PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
14.01.12
Με δημόσια ανακοίνωσή του η Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Κορακιάνας απευθύνεται στους απανταχού Κορακιανίτες, ζητώντας την εγγραφή νέων συνεταίρων-μελών, προκειμένου να καλυφθεί έως το Μάρτιο 2012 η προβλεπόμενη από το νέο νόμο. Αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου.
Ειδικότερα, ο νόμος για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, προβλέπει εκτός των άλλων, ότι κάθε Συνεταιρισμός, για να συνεχίσει αυτόνομος την πορεία του, θα πρέπει έως το τέλος Μαρτίου να έχει καλύψει κεφάλαιο ύψους 30.000 ευρώ. Σήμερα, ο Συνεταιρισμός μας, με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του και το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας (150 ευρώ), έχει κεφάλαιο 15.000 ευρώ περίπου. Επομένως έχει να διανύσει το υπόλοιπο μισό της απόστασης…μέχρι το Μάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση είτε θα πρέπει να συγχωνευτεί με άλλους Συνεταιρισμούς, είτε θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση, με ότι αυτά συνεπάγονται για τη λειτουργία του και την περιουσία του.
Όπως δε, αναφέρει η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού:
«Ο Συνεταιρισμός μας είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα και ο πρώτος που ιδρύθηκε στην Κέρκυρα. Στο παρελθόν πολλές φορές απέδειξε την ικανότητα της μικρής μας κοινωνίας να πρωτοπορεί και να καινοτομεί. Οι παλαιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι ανακαλύπτουν τη συμβολή του στον οικονομικό (δημιουργία εργοστασίου) και στον ευρύτερα κοινωνικό τομέα (δημιουργία συνεταιριστικού φαρμακείου, ηλεκτροδότηση χωριού), παρέχοντας δείγματα αξιοπιστίας και δημοκρατίας. Είναι ένας από τους λίγους Συνεταιρισμούς που παρέμεινε «όρθιος», ιδιαίτερα τα τελευταία 30 έτη, που σηματοδότησαν τη συνεταιριστική και όχι μόνο, χρεοκοπία στη χώρα μας. Οι δε κτιριακές του εγκαταστάσεις αποτελούν επί 94 συναπτά έτη την ψυχή του χωριού μας, καθώς σε αυτές φιλοξενείται το σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και εορτών, καθώς και της εκπαίδευσης της νεολαίας μας (χορευτικό, κλπ).

Έτσι, ο Συνεταιρισμός μας δημιουργεί διαχρονικά με ίδιους πόρους και εθελοντική προσφορά, δραστηριότητες και υποδομές προς όφελος τις μικρής μας κοινωνίας. Στην ουσία, δεν πρόκειται για το Συνεταιρισμό των μελών του, αλλά για το Συνεταιρισμό ολόκληρου του χωριού μας….. (συνεχίζεται)

...Σε όλη αυτή τη μακρά του πορεία πολλές ήταν οι δυσκολίες και οι καμπές, μα άλλες τόσες ήταν οι ανατάσεις και τα άλματα προς τα εμπρός.
Η «νέα» εποχή που ξεπρόβαλε τους τελευταίους μήνες, είναι, σε επίπεδο οικονομικό και προοπτικής, πολύ χειρότερη από αυτήν που οδήγησε τους προγόνους μας το 1918 στην απόφαση για την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Η δε εκμετάλλευση της αδρανούς αγροτικής μας περιουσίας είναι αναγκαία όσο ποτέ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας.
Στην κατάσταση αυτή, ο Συνεταιρισμός μας οφείλει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την ανόρθωση της τοπικής μας οικονομίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν οι υποδομές και  οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει σε όλους μας.
Ως νέα Διοίκηση, εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της βιώσιμης και αυτόνομης πορείας του Συνεταιρισμού μας. Το τρίμηνο που διανύουμε θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Από την πλευρά μας, θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους για τις επερχόμενες εξελίξεις και τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Όμως, για να επιτευχθούν οι κοινοί, πιστεύουμε, στόχοι, θα πρέπει πρώτα από όλα να αυξηθεί η συνεταιριστική μας βάση.
Κάθε οικογένεια του χωριού μας να αποκτήσει ΞΑΝΑ μία τουλάχιστον μετοχή στο Συνεταιρισμό μας.
Διαφορετικά σε λίγους μήνες, με τις ήδη υλοποιούμενες από την Πολιτεία αλλαγές, όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα αποτελούν παρελθόν και μαζί με αυτά η συνεταιριστική μας περιουσία. Θα ακολουθήσουν τη γενικότερη πορεία ξεπουλήματος…

Ευχόμαστε Καλή νέα Χρονιά!
»
 
                                
                 Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σεβαστιανός Μεταλληνός, Θανάσης Σπίγγος, Γιώργος Κένταρχος, Νίκος Κούρκουλος, Νίκος Μαρτζούκος, Στέφανος Μεταλληνός, Φωκίων Μάνδυλας.
 

Τελευταία ανανέωση ( 14.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar