Menu Content/Inhalt
Καταγγελία για τις διαρρήξεις... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κβκ   
28.01.13
Οι διαρρήξεις το τελευταίο διάστημα τείνουν να γίνουν επιδημία στην Άνω Κορακιάνα. Τι καταγγέλλει ο πρ. πρόεδρος του Δ.Σ.. (πρώην) Δήμου Φαιάκων Σταύρος Σαββανής:

«Ειδοποίησα τον Εισαγγελέα, τον Αστυνομικό Δ/ντη και το Διοικητή του Τμήματος Παλαιοκαστριτών, πήραν καταθέσεις το βράδυ και την επόμενη (περασμένη Τετάρτη) διέρρηξαν το σπίτι για το οποίο ζήτησα προστασία», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Φαιάκων και επί σειρά ετών Κοινοτάρχης Άνω Κορακιάνας Σταύρος Σαββανής.

Πληθώρα κλοπών
 

Ο κ. Σαββανής στην καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κάνει λόγο για έλλειψη ικανού αριθμού αστυνομικών, με συνέπεια να μην μπορεί η ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα περιστατικά διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Κορακιάνας.
Συγκεκριμένα στην καταγγελία του αναφέρει:
«Στις 21 Ιανουαρίου 2013, πρωινές ώρες, πληροφορήθηκα τηλεφωνικά από τη σύζυγο του γιου μου Κων/νου ότι άγνωστοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την περίφραξη του οικοπέδου που φιλοξενεί τις οικίες των τέκνων μου Κων/νου και Νικολάου. Δεν μπόρεσαν να την παραβιάσουν γιατί έτυχαν ΑΜΕΣΗΣ επίθεσης από μεγάλου μεγέθους σκύλο που υπάρχει στο εκεί οικόπεδο και τράπηκαν σε φυγή υπό την απειλή του σκύλου και της φωνές της συζύγου του γιου μου, η οποία διαπίστωσε την άτακτη φυγή 2 ατόμων με κατεύθυνση από το Βουνό προς τον Επαρχιακό δρόμο και από τη Δυτική πλευρά της οικοδομής της.Τους παραπάνω ύποπτους περίμενε στον Επαρχιακό δρόμο Ι.Χ. αυτοκίνητο χρώματος μπλε. Τα παιδιά μου ενημέρωσαν για το γεγονός αυτό την Αστυνομία.Την ίδια μέρα ώρα 13,00 (μεσημέρι) περνούσα από τον Επαρχιακό δρόμο Αγίου Μάρκου – Άνω Κορακιάνα για να πάω σπίτι μου στο Χωριό και βλέπω το ίδιο ακριβώς σκηνικό που περιέγραψα παραπάνω, αλλά από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ του οικοπέδου και από την πλευρά του σπιτιού του γιου μου Νικολάου.Χθες 20.1.2013 έδωσα κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών για το άνοιγμα της οικίας του φίλου μου Κ. Τ. στην Άνω Κορακιάνα που του άνοιξαν το σπίτι. Την προηγούμενη άνοιξαν το σπίτι του κουμπάρου μου στην Άνω Κορακιάνα.Πριν δύο ημέρες άνοιξαν το σπίτι του Κ.Κ. στην Άνω Κορακιάνα.
Το προηγούμενο Νοέμβρη άνοιξαν ΞΑΝΑ το σπίτι του Κ.Τ. στην Άνω Κορακιάνα.
Σεβαστέ κύριε Εισαγγελέα, νιώθουμε απροστάτευτοι και ζητάμε την προστασία σας
Αυτά ως προς το ιστορικό της υπόθεσης.

                                           Ζ Η Τ Α Ω

Να γίνουν οι προβλεπόμενες κατά νόμο διαδικασίες αρμόδια και να προστατευθούν τα σπίτια μας, οι περιουσίες μας, αλλά κύρια τα παιδιά και τα εγγόνια μου που ζουν εντός των ανωτέρω οικιών που αναφέρω στην αρχή της παρούσης.
Να τύχουμε προστασίας από την Αστυνομία – ως περιοχή – αφού καθημερινά δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις.ΕΙΔΙΚΑ να προστατευθούν τα σπίτια των παιδιών μου και οι οικογένειές τους, αφού έχουν στοχοποιηθεί προφανώς οι κατοικίες τους από κάποιους».

Καμία ενέργεια...

Ο κ. Σαββανής παρά την καταγγελία που κατάθεσε τονίζει ότι όχι μόνο κανείς δεν ενήργησε στην κατεύθυνση της προστασίας των σπιτιών και των περιουσιών των κατοίκων στην Άνω Κορακιάνα, πέραν της τυπικής κατάθεσης που πήραν οι αστυνομικοί, αλλά μόλις μία ημέρα μετά (22/1/2013) οι κλέφτες ξαναχτύπησαν στο ίδιο σπίτι! Ο κ. Σαββανής ζητά πλέον απαντήσεις:

«1.- Ποιες εντολές δόθηκαν και πότε από τον κ. Εισαγγελέα και προς ποια Υπηρεσία, αναφορικά για την προστασία που ζήτησα για τα παιδιά μου.
2.- Ποιες εντολές δόθηκαν από τον κ. Αστυνομικό Δ/ντή για προστασία που ζήτησα για τα παιδιά μου.
3.- Ποιες εντολές δόθηκαν από τον κ. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, για προστασία που ζήτησα για τα παιδιά μου.
4.- Ποιες παραλήψεις διαπίστωσαν οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών που έλαβαν την προηγούμενη με 21.1.2013 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μου και ποια πειθαρχικά μέτρα έχουν (ΑΝ ΕΧΟΥΝ) ληφθεί, γιατί είναι γεγονός πως παρά το ότι έγκαιρα ενημέρωσα τις ΑΡΧΕΣ, δεν έλαβα την προβλεπόμενη προστασία.5.- Ποια είναι τα ονόματα των κ.κ. : α) Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. β) Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών. γ) Των Αξιωματικών Υπηρεσίας του Τμήματος Παλαιοκαστριτών από ώρα 4,00 απόγευμα της 21.1.2013 μέχρι 22.1.2013 στις 13,00 το μεσημέρι. δ) Το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.Τα ονόματα των τριών πρώτων (α,β,γ) ζητούνται για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους για το θέμα μου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ερευνηθεί ΕΑΝ έχει προσωπική ευθύνη για το γεγονός ότι μετά την εντολή του για μετακίνηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών στον Έβρο υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των πολιτών της Κέρκυρας. Να σημειωθεί ότι μετά την μετακίνηση των αξιωματικών εκτός Κερκύρας, παρουσιάστηκαν πολλά περισσότερα περιστατικά κλοπών και άλλων παραβατικών περιπτώσεων. ε) Τέλος να μας δοθεί ο αριθμός κλοπών στη Κέρκυρα για το διάστημα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την μετακίνηση των αστυνομικών από την Κέρκυρα.Ταπεινά θέλω να πιστεύω ότι τα σύνορα μπορεί να φυλαχτούν ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ για να μη μπαίνουν λαθρομετανάστες και όχι να αδυνατίζουμε τη προβληματική ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ αστυνομία της Κέρκυρας μετακινώντας αστυνομικούς εκτός Κερκύρας.


ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΩ;»

Πηγή: www.corfupress.comΤελευταία ανανέωση ( 29.01.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar