Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ...

"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"

dikaioma_book2012a.jpg

"Πέμπτη Εποχή"

Βιβλίο του
Γιάννη Β. Μαρτζούκου
pemptiepoxi2018a.jpg
"ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ"

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
    samaras.jpg
μέσω της
ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού:

ΙBAN:
GR180171781000
6781115933535

και ο κωδικός

SWIFT CODE:  PIRBGRAA

αρχειο ημερολογιου

Δρόμοι... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Απέργης   
28.01.09

Ένα φαινόμενο, που όλοι ζούμε κατά τους βροχερούς μήνες του χρόνου, είναι η κατακράτηση σε ορισμένα σημεία των δρόμων νερών ή η ροή αυτών από τις δεξιά και αριστερά πλευρές των δρόμων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επικλινές έδαφος.
Όλοι μας ασφαλώς έχουμε νοιώσει τον πανικό, να περάσουμε από τέτοιο σημείο, πριν μας προλάβει διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο στο πέρασμά του θα εξακοντίσει πίδακες «δίκην συντριβανίου», καταβρέχοντας εμάς τους δυστυχείς πεζούς, διότι δυστυχώς λείπει και η σχετική οδική αγωγή, από πολλούς μας.
Κ
ι όλα αυτά για κάποια πράγματα αυτονόητα και κατά τη γνώμη μου εύκολα στην αντιμετώπισή τους.
Παλιότερα, όταν οι δρόμοι ήταν ακόμη χωματόδρομοι, υπήρχαν δεξιά και αριστερά ρείθρα (καναλέτα), τα οποία οι κοινοτικές αρχές φρόντιζαν να διατηρούν σε λειτουργία, ώστε να κυλούν εκεί τα νερά και να είναι βατός ο δρόμος σε ανθρώπους και βοηθητικά ζώα. Αυτό συνεχίστηκε και όταν οι δρόμοι άρχισαν να ασφαλτοστρώνονται. Με το πέρασμα όμως του χρόνου το μέτρο ατόνησε. Επάλληλες ασφαλτοστρώσεις ουδόλως έλαβαν υπόψη τους τα υπάρχοντα ρείθρα, τα κάλυψαν (για να διαπλατύνουν άραγε το δρόμο ή από άγνοια ή αδιαφορία;) με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να τρέχουν ή να λιμνάζουν πια στο οδόστρωμα.
Άμεση συνέπεια των ανωτέρω, πέρα της δυσκολίας να βαδίζει πια κανείς στο δρόμο, είναι και η καταστροφή του οδοστρώματος και η μετατροπή του σε σεληνιακό τοπίο γεμάτο λακκούβες άκρως επικίνδυνες, πολλές φορές όχι άμεσα αντιληπτές από τους οδηγούς, με γνωστά αποτελέσματα.
Η επίρριψη ευθυνών, από τους «αρμοδίους», από τον ένα στον άλλο «- Όχι δεν είναι δικός μου , είναι της Νομαρχίας, είναι του Δήμου, είναι Αγροτικός ο δρόμος κλπ.» μεταθέτει το πρόβλημα, δεν το λύνει και αυτό διαιωνίζεται.
Άμεση λοιπόν ανάγκη να ανοίξουν τα αυλάκια  και να καθαριστούν εκατέρωθεν των δρόμων. Το κόστος είναι ελάχιστο, ένας εκσκαφέας μερικές ημέρες, θα εξοικονομηθούν  δε τα χρήματα από τα ποσά που κατ΄ έτος δαπανώνται για συντήρηση των οδοστρωμάτων, αφού θα εκλείψουν σε μεγάλο βαθμό οι λόγοι καταστροφής τους. Αν είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε επίπεδο Νομαρχίας, ας γίνει σε επίπεδο Δήμων.
Εκτός και αν αυτή η κατάσταση βολεύει....Τελευταία ανανέωση ( 12.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
simbad_rito.jpg

ΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

poems.jpg

ΒΙΒΛΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΩΝ

books.jpg

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

filarm.jpg

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ

paleta.jpg

Πάσχα στην Κορακιάνα

pascha05.jpg

Καρναβάλι στην Κορακιάνα

korkarnav.jpg

Η φωτογραφια της εβδομαδας


sgouros_dion.jpg    Η φωτό είναι από το αρχείο της Δώρας Μεταλληνού και υ πάρχει και στο Άλμπουμ του "Χθες"  
 

ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 23/11/15

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα24
mod_vvisit_counterΧθές123
mod_vvisit_counterΑυτή τη βδομάδα381
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα24
mod_vvisit_counterΣύνολο325485
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar