Τσιλίχουρδα...στο τέλος της Σαρακοστής | | Εκτύπωση | |
Γράφει ο/η Κατερίνα Φακιολά | |
22.04.09 | |
Το φαγητό μαγειρεύεται οπωσδήποτε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ από τα εντόσθια του αρνιού του Πάσχα, και τρώγεται μετά την Ανάσταση.Είναι η Κερκυραϊκή μαγειρίτσα...
Χρειαζόμαστε τα έντερα την κοιλιά, τα γλυκάδια, τα ποδαράκια και προαιρετικά το συκώτι , πνευμόνι και καρδιά από ένα αρνί ή κατσίκι, τα οποία αφού πλύνουμε καλά με πολλά νερά κρύα και στο τέλος καυτά, τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με λεμόνι. Τα ποδαράκια τα τσακίζουμε με το μπαλτά. Ακόμη χρειαζόμαστε ψιλοκομμένα, ένα ματσάκι μαϊντανό, ένα ματσάκι άνηθο, ένα ματσάκι δυόσμο, μάλαθρο, 2-3 φρέσκα σκόρδα και 2- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι μαύρο.
Βάζουμε μία ρηχία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά με λίγο λάδι (λιγότερο από μισό κρασοπότηρο , γιατί βγάζει μόνο του αρκετό λίπος), βάζουμε και τα τσιλίχουρδα, και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους περίπου 2-3 ώρες. Αν στύψουν τα υγρά τους και είναι ακόμη σκληρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προς το τέλος, όταν το ζουμί τους κοντεύει να «μελώσει», προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού, και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Καλή όρεξη. |
|
Τελευταία ανανέωση ( 29.03.10 ) |
< Προηγ. | Επόμ. > |
---|