Το "μωσαϊκό" της Βασούλας... | | Εκτύπωση | |
Γράφει ο/η Βασιλική Κουρή-Ιωνά | |
24.05.09 | |
Τις περισσότερες φορές η νοστιμιά «κρύβεται» στα απλά πράγματα. Το γνωστό γλυκό με την ονομασία «μωσαϊκό» είναι ένα από αυτά και η παρασκευή του χαρακτηρίζεται από ευκολία και απλότητα...Παρόλα αυτά, όπως το κάθε δημιούργημα ενσωματώνει μικρότερα ή μεγαλύτερα μυστικά του δημιουργού του, την προσωπική του «τέχνη». Έτσι λοιπόν και το «μωσαϊκό» της Βάσως Κουρή-Ιωνά είναι ακαταμάχητο και αυτό προκύπτει αβίαστα από όλους εμάς που σε κάθε ευκαιρία το δοκιμάζουμε και ιδιαίτερα στις οικογενειακές γιορτές της οικογένειας Ιωνά...
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια μέσα σε μία λεκάνη και τα ποτίζουμε με το γάλα.Στο μίξερ «κτυπάμε» το βιτάμ, τη ζάχαρη (η οποία πρέπει να είναι πολύ καλά τριμμένη ή άχνη), το κακάο, τον καφέ, τις βανίλιες και το κονιάκ, μέχρι να αναμιχθούν καλά.Αδειάζουμε το μίγμα στη λεκάνη με τα μπισκότα και το ανακατεύουμε καλά, έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. |
|
Τελευταία ανανέωση ( 24.05.09 ) |
< Προηγ. | Επόμ. > |
---|