Menu Content/Inhalt
Βιώσιμη Κοινότητα arrow Γεύσεις arrow Το "μωσαϊκό" της Βασούλας...

ban-simeraf.jpg

Το "μωσαϊκό" της Βασούλας... PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Γράφει ο/η Βασιλική Κουρή-Ιωνά   
24.05.09

Τις περισσότερες φορές η νοστιμιά «κρύβεται» στα απλά πράγματα. Το γνωστό γλυκό με την ονομασία «μωσαϊκό» είναι ένα από αυτά και η παρασκευή του χαρακτηρίζεται από ευκολία και απλότητα...Παρόλα αυτά, όπως το κάθε δημιούργημα ενσωματώνει μικρότερα ή μεγαλύτερα μυστικά του δημιουργού του, την προσωπική του «τέχνη». Έτσι λοιπόν και το «μωσαϊκό» της Βάσως Κουρή-Ιωνά είναι ακαταμάχητο και αυτό προκύπτει αβίαστα από όλους εμάς που σε κάθε ευκαιρία το δοκιμάζουμε και ιδιαίτερα στις οικογενειακές γιορτές της οικογένειας Ιωνά...

mosaiko.jpgΥλικά:
-2 ½  πακέτα μπισκότα «ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παππαδοπούλου»
-1 κεσές βιτάμ
-1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ψιλο-τριμμένη ή άχνη
-100 γραμμάρια κακάο
-1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
-2 βανίλιες
-1 ποτήρι γάλα και
-1 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο ή νες-καφέ.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια  μέσα σε μία λεκάνη και τα ποτίζουμε με το γάλα.Στο μίξερ «κτυπάμε» το βιτάμ, τη ζάχαρη (η οποία πρέπει να είναι πολύ καλά τριμμένη ή άχνη), το κακάο, τον καφέ, τις βανίλιες και το κονιάκ, μέχρι να αναμιχθούν καλά.Αδειάζουμε το μίγμα στη λεκάνη με τα μπισκότα και το ανακατεύουμε καλά, έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω σε μία ανοιχτή λαδόκολα (λαδόχαρτο) και το πλάθουμε με τα χέρια, δίνοντάς του τη μορφή «μπαστουνιού» (με τα υλικά που έχουν περιγραφεί φτιάχνονται 2 «μπαστούνια»).
Τυλίγουμε τα μπαστούνια με τη λαδόκολα και τα βάζουμε στην κατάψυξη.Μετά από 4-5 ώρες, το γλυκό είναι έτοιμο για δοκιμή...Διατηρείται στην κατάψυξη.
Είναι γλυκό για όλες τις εποχές και για όλες τις περιστάσεις...

Τελευταία ανανέωση ( 24.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
Locations of visitors to this page
Forecast | Maps | Radar